Tabata

Tabata

Tabata is sinds de begin jaren ‘90 een bekend fenomeen in de Nederlandse sportscholen. Professor Izumi Tabata uit Japan ontwikkelde deze workout met als doel zo veel mogelijk effect in zo min mogelijk tijd. Deze (HIIT) High Intensity Interval Training is een korte maar erg pittige training. De les duurt maximaal 30 minuten waarbij je 4 oefeningen doet in een interval van 8 rondes waarin je 20 sec. werkt en 10 sec. rust. Uiteraard kan deze pittige cardio workout niet ontbreken binnen ons aanbod van lessen.

Moet ik getraind zijn voor deze les?

Om deze les te volgen hoef je geen Olympisch kampioen te zijn. Wel is het van belang dat je over een sterke basisconditie beschikt. Je zou het niet verwachten gezien de lengte van deze groepsles maar de Tabata workout vergt veel energie en doorzettingsvermogen. Een ideale workout om in relatief korte tijd een mooi resultaat te boeken.

De voordelen van Tabata

De Tabata training is zeer effectief in ontzettend weinig tijd. Je zet je lichaam direct aan het werk en dat merk je. Daardoor schiet je hartslag omhoog en krijgt je stofwisseling een enorme boost. Een absolute aanrader als je snel wil verbeteren in conditie en daarnaast ook wil afvallen.

Enthousiast geworden en graag eens een proefles willen bijwonen in een moderne gym? No worries, Bij De Bunkr in Rotterdam kun je een gratis proefles volgen. De Bunkr is een moderne gym waarbij je naast boksen ook aansluitend nog kan trainen in de uitgebreide gym of een rondje op het moderne obstacle en ninja warrior parcours kunt trainen.

Bekijk foto’s & video’s van De BUNK’R